Cine suntem?

Pe vremuri, s-ar fi spus despre noi că funcționăm ca o Casă de Negustori. Adică genul acela de comercianți care aduc marfă din toate colțurile lumii și o pun pe tejghelele din prăvăliile autohtone. Marfă ieftină și bună.

În prezent, unii ar putea spune despre noi că suntem o companie privată de import-export, distribuţie produse alimentare, furnizor de servicii logistice și materii prime pentru piaţa tradiţională de magazine şi HoReCa, atât pentru produse ambientale, cât şi pentru produse cu temperatură controlată.

În viitor, sperăm ca să se spună despre noi că am rămas același partener tradițional și de mare încredere pentru clienții din piața tradițională de produse alimentare. Fiind loc de și mai bine, poate vom reușii să ne surprindem în mod plăcut partenerii. În orice caz, noi lucrăm la asta.

 

Care sunt atuurile noastre?

1) Începând cu 1992, firma noastră a fost o școală de formare pentru mii de oamenii care au deprins meseriile practicate în activitatea de vânzări și logistică. Unii au plecat iar alții au rămas. Aceștia din urmă sunt principalul nostru atu! De-a lungul a peste două decenii de prezență pe o piață concurențială și în continuă creștere, politica noastră de resurse umane a dus la structurarea în cadrul Fides Express a unei echipe omogene, competente și cu o mare experiență în distribuție, importuri și logistică. În managementul companiei lucrează oameni cu o experienţă de vânzări de 20-25 de ani. De asemenea, media de vechime a colegilor din cadrul departamentelor de vânzări și administrație depășește cu mult 15 ani.

2) Al doilea nostru atu sunt clienții! Clienții noștri sunt cei mai importanți și competenți reprezentanți ai mediului antreprenorial din piața tradițională de desfacere cu ridicata și amănuntul a produselor alimentare. Cu cele peste 3600 de magazine din cele 7 județe în care Fides Express își desfășoară operațiunile, am dezvoltat un parteneriat stabil, bazat pe încredere și beneficiu reciproc, cu care ne mândrim și pentru care le suntem recunoscători.

3) Suntem un partener tradiţional al celor mai mari producători şi importatori din România. Fides Express oferă furnizorilor săi servicii complete de distribuţie, logistică şi merchandising precum şi rapoarte complete asupra evoluţiei vânzărilor sortimentale de pe rafturile magazinelor partenere. Suntem mândri de istoria noastră comună cu unii dintre cei mai importanți actori din piața de FMCG din România. Colaborările de 30 de ani cu Băneasa, 25 de ani cu DR. Oetker, 23 de ani cu Fuchs România sau Orkla România sunt dovezi ale modului în care compania noastră vede în parteneriatul de termen lung o cheie a succesului reciproc.

4) Zona noastră de distribuție activă acoperă 7 judeţe din estul și centrul României (Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Mureş și Sibiu). Cele trei parcuri logistice din care operăm și anume Iași, Suceava și Târgu Mureș au o capacitate de stocare de 3600 de paleți și sunt prevăzute cu camere de congelare și de temperatură controlată pentru toate tipurile de produse alimentare și materii prime necesare în industria alimentară. Judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ sunt deservite din punctul de lucru Suceava, judeţele Iaşi și Vaslui sunt acoperite de pe punctul de lucru Iaşi iar judeţul Mureş și Sibiu sunt operate din Târgu Mureş. Orientativ zona noastră de acoperire reprezintă aproximativ 21,33 % din suprafața teritorială a României și deservim în mod indirect 24,74 % din populația țării.

5) Parcul auto nou şi bine întreţinut precum şi sistemul informatic online prin care agenţii pot verifica în palm stocurile în mod instantaneu, creează premisele onorării oricărei comenzi în orice magazin existent ce se află pe teritoriul celor 7 judeţe desrvite, în maximum 24 de ore. Flota noastră de autovehicule utilitare precum și echipamentele de depozitare, stocaj și operare logistică permit transportul și livrarea în regim de picking, en detail sau cu ridicata a comenzilor către clienții noștri până într-o capacitate de 100 de paleți pe zi.

6) Conștienți de particularitățile pieței tradiționale de FMCG din România am dezvoltat de-a lungul timpului o ofertă de 98 de produse sub etichetă proprie și 130 de produse din import care să vină în întâmpinarea cerințelor clienților noștri cărora le oferim o calitate excelentă pentru un nivel de preț mediu. Am construit această ofertă a atât în cadrul unităților de producție controlate de noi cât și prin colaborări cu parteneri din 11 țări din Uniunea Europeană și Orientul îndepărtat.